Ce este IPTV?

Foarte multi oameni au auzit despre IPTV (Internet Protocol Television) insa nu cunosc cu exactitate cum functioneaza. Asadar, in acest articol echipa noastra o sa va informeze privind ceea ce inseamna vizionarea de canale folosind doar internetul.

IPTV este un sistem prin care serviciile de televiziune sunt transmise catre client/abonat doar prin intermediul internetului, iar eventual printr-un tvbox. Fara a mai fi nevoie de cabluri prin toata casa sau antene satelit pe casa sau bloc. Aceste servicii pot fi transmise printr-un box tv daca televizorul nu este Smart TV sau direct folosind aplicatii IPTV daca este cazul unui Smart TV. Aplicatii care se pot descarca direct din magazinul de aplicatii al televizorului, indiferent care ar fi acesta.

Serviciile IPTV pot oferi urmatoarele:

  • televiziune transmisa in direct (LIVE), avand posibilitatea sau nu de a interactiona cu emisiunea difuzata;
  • televiziune in reluare (timeshift), adica vizionarea unei emisiuni care a fost in trecut;
  • video la cerere sau Video On Demand (VOD); utilizatorii pot viziona videoclipuri, filme, seriale etc oricand doresc;

Acest tip de serviciu poate sustine orice calitate video: SD, HD, FULL HD, 4K si 8K.

In cazul in care nu esti sigur de cum functioneaza aceasta tehnologie si daca poti viziona cu echipamentul pe care il detii in acest moment, poti contacta oricand un operator al echipei CYBERIPTVRO care te va ajuta cu cea mai buna varianta posibila.