Ce este VPN si de ce este util pentru IPTV?

VPN sau Virtual Private Network este o tehnologie inventata si folosita de multi ani. VPN-ul este foarte cunoscut si folosit in strainatate, insa in randul romanilor nu se bucura de o reclama foarte buna.

Aceasta tehnologie poate fi utila in mai multe cazuri, de exemplu:

Cripteaza conexiunea ta cu reteaua de internet – un lucru util daca sunteti conectat la o retea publica sau doriti pur si simplu ca provider-ul vostru de internet sa nu stie cu exactitate ORICE faceti pe internet. Pana la urma pe ce site-uri navighezi, ce faci pe internet este fix treaba ta si ar trebui sa ramana asa.

Iti ascunde identitatea si devii anonim online – orice entitate care va incerca sa te urmareasca prin intermediul diverselor script-uri, vor afla ca sunteti o persoana conectata dintr-o alta tara, sau un alt oras din tara voastra

Deblocheaza platforme de streaming – in unele cazuri, poate doresti sa vizionezi continutul dintr-o alta tara de pe Netflix, HBO, Amazon Prime sau alte site-uri de streaming. Pentru asta ai nevoie de un VPN Premium (platit), iar inainte de a achizitiona un VPN pentru o anumita platforma, te sfatuiesc sa cauti pe internet informatii CARE VPN anume functioneaza pentru “Netflix US” de exemplu. VPN-ul trece cu succes si peste orice blocaj al ISP-ului (provider-ului tau de internet) asupra unui site sau serviciu de streaming.

Poti descarca torrente in siguranta – anumite tari interzic descarcarea de filme, jocuri, seriale samd de pe torrente. Cu un VPN rezolvi aceasta problema.

VIDEO explicativ “Ce este un VPN?”

infografic pe motivele principale pentru care oamenii folosesc un vpn

Dezavantajele cand folosesti un VPN:

  • Conexiunea poate deveni mai slaba – recomandam sa utilizati NordVPN cu protocol NordLynx. Garanteaza cea mai buna conexiune de VPN privind download/upload. Luati in considerare sa achizitionati un router WI-FI mai bun decat cel pe care il detineti in acest moment. Face mare diferenta. Cea mai noua tehnologie de WIFI este WI-FI 6 si va asigura o conexiune prin WI-FI la fel ca cea prin cablu ethernet conectat direct in computer.
  • Unele site-uri blocheaza VPN-urile – se intampla ca unele site-uri sa blocheze conexiunea daca esti conectat prin VPN sau sa nu iti puna la dispozitie un anumit continut.
  • Furnizorul de VPN poate sa iti inregistreze datele – de aceea recomandam abonamente VPN achizitionate, platite. De cele mai multe ori cele achitate timp de 1, 2, 3 ani in avans ofera discount mare. VPN-urile Premium ofera o siguranta impotriva stocarii de informatii in vreun fel. Si mai ales, sunt verificati constant de catre specialisti sa nu o faca vreodata.
  • Anumite tari interzic conexiunile VPN – Fii sigur ca tara in care locuiesti nu se include. Tarile care sunt incluse in aceasta lista, la scrierea acestui articol, sunt urmatoarele: China, Turcia si Irak.
  • Imparti aceeasi adresa IP cu mai multe persoane – conexiunea VPN se bazeaza pe servere, iar un anumit server poate contine o adresa sau mai multe adrese IP. Astfel, se pot conecta mai multi utilizatori pe acelasi IP pe care esti conectat. Asta nu le da posibilitatea sa iti fure date, ci dimpotriva poate fi mai util pentru tine deoarece vor fi mai multe persoane de identificat.
  • Anumite dispozitive nu permit VPN – unele dispozitive nu sunt compatibile cu VPN-ul, insa exista aplicatii VPN pentru mai toate tipurile de dispozitive desktop, TV sau mobile.

Ce abonament VPN sa achizitionez?

Va prezentam o lista cu cele mai bune VPN-uri (platite) pe care noi le-am testat:

NORDVPN – nordvpn.com

ProtonVPN – protonvpn.com

ExpressVPN – expressvpn.com

PrivateVPN – privatevpn.com

Va informam cu privire la faptul ca providerii VPN mentionati mai sus NU sunt afiliati in vreun fel cu CyberIPTVRO | CYBERFOX!

Recomandam pentru plata sa folositi plata cu Bitcoin.

CUMPARA VPN MULT MAI IEFTIN, CU CATIVA DOLARI DE LA VANZATORII DE MAI JOS:


ATENTIE! NU raspundem de eventualele achizitii de la acestia, ei doar au fost testati de catre noi si sunt OK! Daca aveti probleme, va rugam sa ii contactati direct pe vanzatori.

Doar Bitcoin: https://sellix.io/Killa/category/5ebdc2bc2ba07
NordVPN (inclusiv pana in 2023): https://sellix.io/knight
https://shoppy.gg/@Msgifts/groups/3G941R6
https://sellix.io/deadmanstore/category/5f71e36dd01df
https://shoppy.gg/@AccountBay/groups/GZ9xqde
Doar Bitcoin: https://shoppy.gg/@Thor
https://shoppy.gg/@iwannasuicede
https://shoppy.gg/@masterpeas/groups/uzO7etw

Pentru a evita ISP Block din UK, va recomandam sa accesati un server din Olanda (Netherlands). Orice in afara de UK!